Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.01.2017 20:23 - Български родител
Автор: deniyoy Категория: Забавление   
Прочетен: 476 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 26.01.2017 22:31

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  Повечето от българите вярват безрезервно на суеверията

    А ,когато един българин има дете,става опасно.Всеки гледа и се чуди как да го опази.Тъмните сили витаят навсякъде.Но на помощ идва Баба!
    Всичко започва още с новината за бременната ,българска хубавица.Повечето жени вярват,че радостната новина трябва да се пази в тайна докато не минат поне три месеца.Естествено може да каже на бащата на бебето,родителите й и най-близките й приятели.Но все пак това трябва да си остане тайна за обществото.
    След това новороденото не трябва да излиза навън в продължение на 40 дни.Гостите също не са препоръчителни,защото могат да урочасат горкото бебче.А за да се избегне подобен нещастен случай,трябва да се плюе три пъти на бебето,след всяко радване.
   Изключително важно е и къде ще се хвърли пъпа на детето.Някои го хвърлят в реки,за да му върви по вода,други пък на покриви на учебни заведения,за да му върви в ученето.

  Бабите се грижат за всичко
                                                                                                        
Българската баба е много неща-готвачка,чистачка,гледачка,учителка,втора майка и други.И доста често желанията на детето,са ръководени всъщност от желанията на баба му.Те са жени ,които остават доживотен отпечатък върху нас.
   При нея няма недоядено ядене.Няма как да не напълнееш.Те ни дават основите в живота,като ни учат на най-традиционните неща.От тях можем да научим рецепти за баница,сарми и други български ястия.


   Да се пие по правилния начин

    Да пуснеш детето си в този опасен свят е трудно нещо,но поне можеш да го подготвиш преди това.Кажете им всичко!Кажете им ,че щъркела,всъщност не носи бебетата!За птичките и пчеличките!За онзи период от месеца,настъпващ при всяко момиче!За промените,настъпващи по време на пубертета!
  Много важно е да му обясните как се пие.Всеки българин кара малкото си дете да топне пръстче в ракията и да го оближе.Повечето деца не харесват ракията.Но като порастнат това се променя.Тийнейджърът трябва да знае,че е хубаво да си ял,преди да пиеш.Също и начините за отърваване от махмурлук.Още по-хубаво е ако детето ви никога не обикне алкохола.

  Но,най-важното е ,че българския родител винаги подкрепя детето си!





Гласувай:
0


Вълнообразно


Следващ постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: deniyoy
Категория: Хоби
Прочетен: 34144
Постинги: 25
Коментари: 4
Гласове: 10
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930