Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.01.2017 14:17 - Празнувайки в България....
Автор: deniyoy Категория: Забавление   
Прочетен: 565 Коментари: 0 Гласове:
0



            Фойерверки
  Най-красивият момент на Нова година!!Без значение в коя част на България се намираш няма как в полунощ да не видиш фойерверките и да не чуеш пиратките.Като за децата това е най-якото нещо ,но и най-опасното.Затова родителите им постоянно им напомнят да не излизат на терасата по Нова година.Някои дори не дочакват да отпият от шампанското когато настъпи полунощ,а бързат да изтичат навън за да запалят ракетите.А женската част стои отвътре на закрито,наблюдава и си развява бенгалския огън.
     
Речта на президента
  Почти във всеки дом съществува тази традиция.Всички мълчат и слушат речта ,която много пъти сме чували вече и е съвсем леко променена.
    
О,само какви късметлии сме
   Наближат ли празниците,винаги трябва да си напомняме ,че ние имаме дом,ток,вода и хляб ,а други хора нямат.Именно заради това трябва да се считаме за късметлии и да помагаме с каквото можем на останалите.Винаги можем да дадем стари играчки,дрехи,пари и храна на деца без родители,бездомни хора или възрастни хора с ниска пенсия например.Затова когато децата не си изяждат храната от чинията,българите им напомнят за останалите деца ,които скитат навън и много биха искали да имат тази привилегия,която те получават.
     
Трапезата
   Цялото семейство сяда около масата.Затова толкова обичаме празниците,защото тогава отново всички се събираме и си припомняме старите времена.И е повод да пийнем и хапнем.Смеем се,спорим,клюкарим и си наваксваме.
     
Освен това:
-Свекървата винаги ще ти напомни,че никога няма да можеш да готвиш като нея.
-Българите нямат нищо против малолетните им деца да изпият една чаша алкохол,било то вино или ракия,стига да го направят пред тях.
-Всички са разочаровани когато няма сняг на Коледа.
-Задължително се играе хоро и много се вика.Това са моментите когато всички спират да мислят за шума и какво ще им кажат съседите.
-Коледарите допринасят за още по-коледно настроение.
-Децата пишат писма до Дядо Коледа.Толкова е сладко,това ,че изобщо не се замислят дали Дядо Коледа може да чете на български.

    
Кой е любимият ви празник и защо?





Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: deniyoy
Категория: Хоби
Прочетен: 34128
Постинги: 25
Коментари: 4
Гласове: 10
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930